Hoitohevoset

Kukapa voisi unohtaa sitä ekaa omaa hoitsuaan? Niinpä. Pelkkää rakkautta. ♥

Talliltamme on mahdollista saada itselleen oma hoitohevonen, jonka kanssa pääsee tutustumaan hevosen hoitamiseen ja elämään astetta tarkemmin — monelle "hoitsu" on ollut tärkeä ensimmäinen askel kohti omaa hevosta, kuten esimerkiksi allekirjoittaneelle! Perushoidon lisäksi hoitsun kanssa pääsee harjoittelemaan maasta käsin hevosen kanssa olemista, (irto)juoksutusta sekä -hypytystä, (ohjas)ajoa, temppukoulutusta, sitoutumista sekä erilaisten hevosten ja ihmisten kanssa toimimista.
Hoidokin parasta antia ovatkin tutun ja turvallisen hevosystävän lisäksi loputon opin määrä sekä yhteisöllisyys muiden hoitajien ja tallilaisten kanssa.

Hoitajaksi meille?

Mikäli tahdot ryhtyä hoitamaan jotakin Haukkalevän hevosista, tule tallissa Eetun tai Sonjan juttusille niin katsotaan yhdessä sinulle sopiva hoidokki. :) Yhdelle hevoselle otetaan maksimissaan kaksi aktiivista hoitajaa, erityistapauksissa ja yhteisymmärryksessä kaikkien kanssa voi olla useampikin.
Hoitajaksi hakevan on osattava taluttaa, pukea päitset ja harjata — muuta emme valmiiksi vaadi, lisää oppii hoitajana ollessaan. Hoitajan tulisi mieluusti käydä ainakin kerran viikossa hoitamassa hoitsuaan. Myöskin tallin sääntöihin tulisi tutustua, ja niitä on myös sitouduttava noudattamaan. Varsinkin kiusaamisen ja selän takana puhumisen suhteen olemme erittäin tiukkoja, puutumme pienimpäänkin pahansuopaan juoruiluun. Haukkalevässä kaikilla on oltava yhtäläisen hyvä olla! ☺

Meiltä on usein kysytty myös hevosten vuokraamisesta. Emme kuitenkaan anna hevosia itsenäiseen ratsastukseen "ulkopuolisille" ellei ratsastaja ole osoittanut meillä taitojaan ratsastaa ja pärjätä erilaisissa tilanteissa. Hoitajatoiminta on oiva väylä näyttää osaamistaan ja luotettavuuttaan päästäkseen myöhemmin myöskin ratsastamaan enemmän. :)

Hoitajien velvollisuudet ja etuudet

Vapaat hoitohevoset

Täysin ilman hoitajaa on Kara ja Mymmeli.
Hevosia joilla on vain yksi hoitaja ovat Damali ja Merlot.