HAUKKALEVÄ
Muut tallin asukkaat

RIP Haddi *1996 — †2017

Somewhere, somewhere
In time's own space,
There must be some sweet pastured place....
Where creeks sing on and tall trees grow,
Some paradise where horses go.
For by the love that guides my pen,
I know great horses live again.

Haddi nukahti ikiuneen maanantaiaamuna 22.5.2017. Yöllä luultavasti joko ähkyn tai kasvaimen vuoksi sen suoli oli luiskahtanut ulos, eikä aamulla ollut muuta tehtävissä kuin soittaa eläinlääkäri päästämään Haddi tuskistaan: suoli oli jo kuoliossa ja vatsaonteloon oli vuotanut verta, ja issikka tiesi selkeästi itsekin aikansa tulleen. Niin tyyneesti se suurista kivuistaan huolimatta seurasi saattojoukkoaan pajan taakse, jossa nyt lepää haudassaan maailman mahtavimman islanninhevosen maalliset jäännökset.

Haddi oli ensimmäinen oma hevoseni. Se opetti minua olemaan hevosten kanssa, ratsastamaan, tippumaan; nousemaan aina takaisin satulaan. Saimme olla kymmenen vuotta yhdessä, ja nuo kymmenen vuotta tulevat olemaan aina elämäni tärkeimmät ja parhaimmat vuodet.

Kiitos kaikista näistä ihanista hetkistä, rakastamme sinua aina. ♥
- Eetu, Sonja, paras kaverisi Viksu ja ihan kaikki jotka sinuun tutustui

Haddi frá VindásiSisäisen tulen palo. / Burn of the inner fire.

"Haddi, Hattivatti, Hödö"

21-vuotias islanninhevosruuna

Punarautias, 153 cm, viisikäyntinen

Kasvattaja Jón Jónsson 

Osa-aikaeläkkeellä

Kiltti, reipas, taitava, viisas

Haddi on ehkä iällisesti tallin vanhin, mutta sehän ei tämän ikipirteän papparaisen menoa haittaa. Islantilaista viljaa riittää niin että välillä saa olla vauhtia vähentämässäkin, eikä mikään homma ole Haddille liian suuri: se tekee mitä vain ja miten vain. Hevoskavereita Haddi laitumella hieman pompottelee tallin tervaskantojäärän oikeudella, mutta ratsastaessa se keskittyy hommiinsa eikä ihmiselle ole koskaan ollut ilkeä tai pomoileva: kiltimpää hoitonallukkaa saa etsiä.

Ratsuna Haddi menee kaikentasoisilla. Aremmilla ja aloittelevilla se on mukavan rauhallinen ja kuuliainen olematta kuitenkaan liian hidas, ja kokeneempien kanssa papparaisesta löytyy se legendaarinen ferrari-vaihde josta Haddi oli varsinkin nuoruutensa päivinä seudun talleilla tunnettu... Vaikka välillä ikinuoren intoa pitää vähän hillitä, niin herkkänä ja kuuliaisena Haddi on kuitenkin ihan omaa luokkaansa mikä ratsastettavuuteen tulee.

Haddi on Monitoimihevonen isolla alkukirjaimella, sen kanssa kun voi tehdä mitä vain. Perinteisten lajien lisäksi Haddi tajuaa lännenratsastuksen avut ja trailin sekä reiningin alkeita, sillä voi ajaa ja tehdä niin metsä- kuin peltotöitäkin, historiallisten lajien puitteista skill at arms on läpihuutojuttu kuten barokkisuunnan kouluratsastuskin... Ja esteitä Haddi rakastaa yli kaiken! Kun Haddi vain näkee esteitä niin kierrokset nousee ja vieteri virittyy, bojoing vain ja este kuin este ylittyy!

Haddi on parasta ikinä. Kaikki jotka ovat siihen tutustuneet, ovat myös rakastuneet.

Historia lyhyesti

Haddi muutti vuonna 2000 Suomeen ja toimi muutamalla eri ihmisellä maastomopona ennen kuin 2008 Eetu sai sen rippilahjaksi vanhemmiltaan — kysymys "mopo vai hevonen" oli täysin turha, hevonen totta kai! Muutamia kuvia vuosien varrelta


Kuvaukselliset papparaiset...

Wannabe-suokki valmiina hommiin!

Heikkilän estekisoissa 4.9.2016, ratsastajana Sandra

Uusivuosi 2015-2016

Tiesitkö...

... Että Haddi on yksi Suomen suurimmista issikoista? Kesäisin se ehkä näyttää ihan suokilta, mutta kyllä siltä Islannin passi löytyy :D
... Että Haddi pelkää tulta, napsetta, käryä ja kärsi nyt jo paljon helpottaneesta vetopaniikista? Se on luultavasti ollut joskus tulipalossa tai muussa vastaavassa ikävässä tilanteessa, josta traumat ovat tulleet.
... Että Haddilla on kesäihottumaa, joka onneksi on kiihkeällä hoidolla helpottanut?

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja  |  Taustakuva © Haukkalevä  |  Kuva © Haukkalevä

Sivusto toimii parhaiten Chromella selaten.